Ga terug
Print
Provençaalse aardappeltjes recept

Provençaalse aardappeltjes

Een gerecht om je alvast te verheugen op de zomervakantie

Gang Bijgerecht, streekgerecht
Keuken Frankrijk
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 4 el Provençaalse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 ml olijfolie (hoeveelheid komt niet heel precies)
  • zout en peper

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en snijd ze in parten. Zorg dan de parten ongeveer even groot zijn zodat ze gelijkmatig garen. 

  2. Snipper de knoflook en roer dit samen met de kruiden door de olie. Doe de aardappelpartjes in een bakblik en giet de kruidenolie erover. Hussel dit met je handen even goed door elkaar zodat alle aardappelpartjes een laagje olie hebben. 

  3. Bestrooi met wat peper en zout en strooi er eventueel nog wat grof zeezout over. Ik vind dat crunchy zoutje altijd heel lekker, maar houd je daar niet zo van laat het dan weg. 

  4. Schuif het bakblik in de oven en bak ongeveer 40 minuten goudbruin.