Ga terug
Print
Caesar Salad

Klassieke Caesar Salad

Gang Hoofdgerecht, Lunch, Maaltijdsalade
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

Voor de salade

  • 4 kroppen baby romaine
  • 4 witte boterhammen
  • 1 scheutje olijfolie

Voor de dressing

  • 100 ml olijfolie
  • 100 ml rijstolie
  • 4 tenen knoflook fijn gehakt
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 citroen alleen het sap
  • 2 el Dijonmosterd
  • 2 tl worcestersaus
  • 2 eidooiers

Voor de kip

  • 4 kipdijfilets
  • 1 citroen alleen het sap
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • zout
  • 1 tl cajunkruiden

Werkwijze

  1. Snijd de kip in reepjes. Meng het citroensap met de olijfolie, knoflook en een snufje zout in een kom en doe de kip erbij. Meng goed door en laat een minuut of 20 marineren.  

  2. Verwarm de oven voor op 180°C en snijd de boterhammen (zonder korst) in blokjes. Doe de blokjes brood in een bakblik en besprenkel ze met wat olijfolie. Schuif het blik in de oven en laat de croutons in 10 minuten goudbruin en krokant worden.

  3. Maak de dressing door de eidooiers, worcestersaus, citroensap en gehakte knoflook samen met de ansjovisfilets in een hoge kom te doen en met een staafmixer fijn te hakken. Giet terwijl je mixt de olie erbij tot er een gladde saus ontstaat.

  4. Doe de gewassen en grof gesneden babyromaine in een ruime kom en meng de saus er goed doorheen. Dit gaat het beste met je handen.

  5. Bak de kipreepjes in een koekenpan of grillpan goudbruin. 

  6. Verdeel de sla over vier borden. Verdeel de croutons erover en schaaf er flink wat Parmezaanse kaas over. Verdeel de kipreepjes over de salade en serveer meteen.

Notities

#outmijnkeuken #omk