Snijd de kip in reepjes. Meng het citroensap met de olijfolie, knoflook en een snufje zout in een kom en doe de kip erbij. Meng goed door en laat een minuut of 20 marineren.
Verwarm de oven voor op 180°C en snijd de boterhammen (zonder korst) in blokjes. Doe de blokjes brood in een bakblik en besprenkel ze met wat olijfolie. Schuif het blik in de oven en laat de croutons in 10 minuten goudbruin en krokant worden.
Maak de dressing door de eidooiers, worcestersaus, citroensap en gehakte knoflook samen met de ansjovisfilets in een hoge kom te doen en met een staafmixer fijn te hakken. Giet terwijl je mixt de olie erbij tot er een gladde saus ontstaat.
Doe de gewassen en grof gesneden babyromaine in een ruime kom en meng de saus er goed doorheen. Dit gaat het beste met je handen.
Verdeel de sla over vier borden. Verdeel de croutons erover en schaaf er flink wat Parmezaanse kaas over. Verdeel de kipreepjes over de salade en serveer meteen.
#outmijnkeuken #omk