Ga terug
Print
Penne Arrabiata met kip recept

Penne all Arrabiata met kip

Makkelijk en snel pastagerecht

Gang Hoofdgerecht, Pasta
Keuken Italiaans
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 400 gram kipdijfilet
  • scheut olijfolie
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten in blik
  • 400 gram penne
  • verse peterselie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • beetje zout

Werkwijze

Voorbereidingen:

  1. Zet een grote pan water met zout op voor de pasta. Snijd de kipdijfilets in blokjes van zo'n 2 bij 2 cm. Verwijder van de rode peper de zaadlijstjes en zaadjes (tenzij je van heel hot houdt) en snijd de peper fijn. Snijd de peterselie en de knoflook fijn en rasp de Parmezaanse kaas.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak  hierin de kip goudbruin. Voeg dan de rode peper en de knoflook toe en bak dit eventjes mee. Kook intussen de pasta gaar.

  3. Voeg de tomaten uit blik bij de kip en druk ze met de achterkant van een lepel fijn. Roer alle goed door en breng op smaak met een beetje zout. 

  4. Giet de pasta af en voeg het bij de saus. Schep alles goed door elkaar en verdeel het over de borden. Bestrooi de pasta met wat Parmezaanse kaas en wat peterselie.