Lekkere risotto die je naar keuze kunt aankleden met een stukje kip
Haal de blaadjes van de peterselie en snijd ze fijn. Roer het door de crème fraîche.
Breng de groentebouillon aan de kook en houd het op een laag pitje warm. Was de rucola en de basilicum en snijd de kruiden fijn. Snipper de sjalotjes.
Zet een ruime pan op en verhit de olie hierin. Fruit de sjalotjes hierin en voeg daarna de rijst en het takje rozemarijn toe. Roer tot alle rijst glanst en voorkom dat het aanbakt. Blus af met de witte wijn en laat de wijn helemaal verdampen.
Schep daarna een soeplepel bouillon bij de rijst en roer door. Iedere keer als alle vocht is opgenomen door de rijst voeg je weer een nieuwe lepel bouillon toe. De rijst heeft zo'n 20 tot 25 minuten nodig om gaar te worden. Ik houd ervan als het nog een beetje bite heeft, maar vind je het lekkerder als het door een door gaar is, dan laat je het wat langer garen.
Bak intussen de kipdijfilets gaar in een klontje boter. Bestrooi met peper en zout.
Als de rijst gaar is voeg je de kaas, nootmuskaat, crème fraîche en peper en zout toe. Roer goed door en laat de risotto even rusten. Roer daarna de basilicum en de rucola erdoor. Schep op borden, leg er een stukje kip op en serveer meteen.