Ga terug
Print
appelmoes cake met noten

Appelmoes cake met havermout en noten

Een gezonder alternatief voor een gewone cake

Gang Bakken
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 1 cake
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 300 gram appelmoes
  • 200 gram havermout
  • 100 gram noten grof gehakt
  • 1 tl kaneel
  • 4 eieren
  • half zakje bakpoeder

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C en vet een cakevorm in. Bekleed de vorm met bakpapier. Hak de noten grof.

  2. Meng de appelmoes, de havermout, de grof gehakte noten, de kaneel, de eieren en het bakpoeder in een kom tot een samenhangend beslag en schenk dit in de cakevorm. Strijk de bovenkant glad. 

  3. Schuif de cakevorm in de oven en laat hem in 40 minuten goudbruin bakken. Doe de satéprikker test om te controleren of de cake gaar is. Laat de cake even afkoelen in de vorm en til hem dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

  4. Snijd in mooie plakken en serveer met een lekker heet kopje thee of koffie.