Ga terug
Print

Frikadel pan van Ap Halen

Een lekker gehak recept uit de keuken van Ap Halen. 

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 4 Personen
Auteur Uit Mixtie van Albert Kokosky Deforchaux

Ingrediƫnten

  • 500 Gram Aardappelen
  • 500 Gram Half om half gehakt
  • Handvol Selderij Fijn gehakt
  • 2 Rode uien Gesnipperd
  • 10 Teentjes Knoflook Fijn gesneden
  • 5 El Ketjap Asin
  • 1 Tl Zout
  • 1 Tl Peper
  • 0,5 Tl Nootmuskaat
  • 2 Eieren

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in kleinere stukken, spoel ze schoon en kook ze gaar. Giet af, stoom droog en prak ze fijn.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de aardappels met het gehakt en voeg de rest van de ingredienten toe. Meng goed, maar het hoeft niet heel fijn te zijn. Draai van het gehaktmengsel 10 ballen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ingevette ovenschaal. Druk de ballen iets plat.

  3. Schuif de plaat in de oven en laat de ballen in een uur gaar worden.

Notities

In het boek worden geen oventemperaturen aangegeven. Ik heb het gerecht gebakken op 180 graden, ietsje heter kan ook.