Ga terug
Print
Pastaschotel

Pastaschotel uit de oven met 4 soorten kaas

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram Spaghetti (het liefst verse)
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 rode paprika's in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 pakje boursin (150 gram)
  • 100 gram ricotta
  • 100 gram monchou
  • 1 dl slagroom
  • zout
  • peper
  • bascilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Verder nodig

  • 1 ruime ovenschaal

Werkwijze

  1. Verwarm je oven voor op 220°C. Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout.

  2. Bak de spekjes op laag vuur uit en voeg daarna de ui toe. Fruit even aan en voeg daarna de paprika en courgette toe. Roerbak totdat de groentes zacht zijn.

  3. Voeg dan de Boursin, Monchou, slagroom en ricotta toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat even pruttelen en voeg dan de basilicum en de pasta toe aan de kaassaus.

  4. Doe alle over in de (ingevette) ovenschaal en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas. Schuif de schaal in de oven en laat er in ongeveer 20 tot 25 minuten een goudbruin korstje op komen. 

  5. Serveer eventueel met een groene salade.