Gebakken kip(dij)filets, gepaneerd met Parmezaanse kaas en paneermeel
Bestrooi de kip(dij)filets met wat zout en peper. Haal ze daarna flink door de bloem op het bord en klop de overtollige bloem er dan weer af.
Meng in een kommetje de Parmezaanse kaas met de Panko (of paneermeel) en kluts in een ander kommetje het eitje los met een drupje olijfolie en wat zout. Haal de bebloemde kipfilets eerst door het ei en daarna door het kaasmengsel. Zorg dat er overal een goede stevige laag opzit.
Druk de paneerlaag even goed aan met de achterkant van een lepel of met de platte kant van een mes en zet de gepaneerde filets zo even in de koelkast, minimaal een kwartier.
Smelt in een ruime koekenpan de boter en bak hierin de kipfilets in ongeveer een kwartier gaar, goudbruin en krokant.
Ik heb er een aardappelgratin en in de oven gebakken komkommer bij geserveerd. De recepten krijg je binnenkort van me.