Ga terug
Print
klassieke salade Niçoise

Klassieke Salade Niçoise

De klassieke salade Niçoise wordt gemaakt met tonijn en sperziebonen

Gang Lunch, Maaltijdsalade
Keuken Frankrijk
Totale tijd 24 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 50 ml rijstazijn
  • 120 ml olijfolie
  • 150 gram zwarte olijven
  • 250 gram sperziebonen
  • 2 sjalotjes
  • 2 blikjes tonijn op olijfolie
  • 1 krop sla (neem de soort die je lekker vindt)
  • 450 gram krieltjes
  • 8 eieren

Werkwijze

  1. Kluts van de rijstazijn en de olijfolie een dressing. Maak de boontjes schoon en schil de krieltjes. Kook zowel de krieltjes als de boontjes een minuut of 8, laat ze uitlekken en afkoelen. Kook de eieren hard.

  2. Snipper de sjalotjes, snijd de sla, was het en droog het. Haal de tonijn uit de blikjes en laat uitlekken. Pel de eieren en snijd ze in kwarten. 

  3. Verdeel de sla over vier borden. Verdeel vervolgens het gesnipperde uitje, de sperzieboontjes, de olijven en de krieltjes erover. Pluk de tonijn in stukjes en verdeel het over de salade. Leg op ieder bord 2 in kwarten gesneden eieren en bedruip alles met de dressing.