Ga terug
Print
Salade met warme geitenkaas recept

Salade met warme geitenkaas

Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 plakken geitenkaas
  • 200 gram sla (soort naar keuze)
  • 1 doosje cherry trostomaatjes
  • 100 gram julienne gesneden wortel
  • 3 handen pijnboompitten
  • 100 gram spekjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • beetje honing
  • peper
  • zout

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de tomaatjes in een ovenschaaltje giet er wat olijfolie over en bestrooi met wat zout, peper en eventueel wat Italiaanse kruiden. Scheur een stuk bakpapier in vier stukjes (groot genoeg voor de geitenkaas) en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Leg de plakken geitenkaas erop. Later merk je wel waarom het handig is om losse stukjes papier te gebruiken.

  2. Schuif de plaat in de oven en zet ook het overschaaltje met de tomaten erin. Laat tien minuten tot een kwartier in de oven staan. Bak de spekjes uit in een koekenpan en rooster de pijnboompitjes in een andere (droge) koekenpan (pas op voor aanbranden!).

  3. Verdeel intussen de sla en de wortel over de borden. Kluts een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, honing, zout en peper. Proef en pas aan aan je eigen smaak. Sprenkel het over de sla. Laat de spekjes even uitlekken op keukenpapier en verdeel ze over de sla. Strooi ook de pijnboompitjes over de sla.

  4. Haal de kaas en de tomaatjes uit de oven. Verdeel de tomaatjes over de borden. Laat de plakken geitenkaas één voor één van het papiertje bovenop de salade glijden en breng op smaak met wat zwarte peper. Als je ervan houdt kun je er nog een beetje honing over gieten.