Ga terug
Print
Snelle Cashewkip met zilvervlies rijst

Snelle Cashewkip met zilvervlies rijst

Een lekkere, snelle en gezonde maaltijd met Oosterse smaken.

Gang Hoofdgerecht
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 3 personen
Calorieën 750 kcal
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet of kipdijfilet
  • 2 el olijfolie
  • 80 gram cashewnoten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • stukje verse gember (geraspt)
  • 1 el rijstazijn
  • 1,5 el sojasaus
  • 0,5 el chinese barbecue saus (of knoflook/chilli)
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 3 lente uitjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 250 gram zilvervlies rijst

Werkwijze

  1. Kook de rijst en bereid intussen het gerecht.

  2. Verhit een ruime koekenpan of wok en rooster hierin de cashewnoten een paar minuten zodat de smaken goed vrij komen. Doe ze daarna in een bakje en zet apart tot gebruik.

  3. Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui en de knoflook en snijdt de paprika's in blokjes. Verhit de olie in de pan en bak hierin de stukjes kip op hoog vuur gaar. Doe daarna de paprika's, ui, knoflook, gember en de Chinese Barbecuesaus (of Chilli/knoflook) erbij. Breng op smaak met wat peper en zout. Bak op hoog vuur.

  4. Doe dan de sojasaus en de rijstazijn erbij en laat dit inkoken totdat het een plakkerige saus is. Doe op het laatste de cashewnoten erdoor. 

  5. Schep de rijst in kommen en verdeel de saus erover. Snijd de lente uitjes in ringetjes en bestrooi de kommen ermee. 

Notities

Dit gerecht bevat bij benadering 750 kcal per persoon. Ik heb het gemaakt voor 3 personen. Je kunt de hoeveelheden in het recept eenvoudig aanpassen door bij 'porties' de hoeveelheid personen aan te passen.

#omk