Een lekkere, snelle en gezonde maaltijd met Oosterse smaken.
Kook de rijst en bereid intussen het gerecht.
Verhit een ruime koekenpan of wok en rooster hierin de cashewnoten een paar minuten zodat de smaken goed vrij komen. Doe ze daarna in een bakje en zet apart tot gebruik.
Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui en de knoflook en snijdt de paprika's in blokjes. Verhit de olie in de pan en bak hierin de stukjes kip op hoog vuur gaar. Doe daarna de paprika's, ui, knoflook, gember en de Chinese Barbecuesaus (of Chilli/knoflook) erbij. Breng op smaak met wat peper en zout. Bak op hoog vuur.
Doe dan de sojasaus en de rijstazijn erbij en laat dit inkoken totdat het een plakkerige saus is. Doe op het laatste de cashewnoten erdoor.
Schep de rijst in kommen en verdeel de saus erover. Snijd de lente uitjes in ringetjes en bestrooi de kommen ermee.
Dit gerecht bevat bij benadering 750 kcal per persoon. Ik heb het gemaakt voor 3 personen. Je kunt de hoeveelheden in het recept eenvoudig aanpassen door bij 'porties' de hoeveelheid personen aan te passen.
#omk