Ga terug
Print
Kipfilet met rode pesto en mozzarella recept

Kipfilet met rode pesto en mozzarella

Kipfilet bereid in de oven onder een laagje van rode pesto en mozzarella

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 75 gram paneermeel of panko
  • 2 flinke el Parmezaanse kaas geraspt
  • beetje Gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • beetje uienpoeder
  • beeje knoflookpoeder
  • scheut olijfolie
  • 1 potje rode pesto
  • 1 bol mozzarella

Werkwijze

  1. Verhit de oven voor op 180°C. Meng in een kom de paneermeel, Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden, uien- en knoflookpoeder, zout en peper.Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Haal de kipfilets door de kruim en druk het even goed aan. Leg ze daarna op de bakplaat. Schuif de plaat een kwartier in de oven. Draai de filets daarna om en bak nog 15 minuten.

  3. Verdeel daarna de rode pesto over de filets. Snijd de mozzarella in 8 plakjes en leg op iedere filet 2 plakjes. Schuif de plaat nog 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. Serveer direct met bijvoorbeeld groente en aardappelen.

Notities

#omk