Ga terug
Print
Balsamico aardappeltjes met groene asperges recept

Balsamico Aardappeltjes met Groene Asperges

Een erg lekker (bij)gerecht uit de oven

Gang Bijgerecht, Ovengerecht
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 kilo kleine smaakvolle aardappeltjes
  • 500 gram groene asperges
  • 2 el olijfolie
  • 4 el balsamico azijn
  • zout en peper

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kommetje de balsamico azijn en de olie met een beetje peper en zout. Was de aardappeltjes zorgvuldig, want de schil blijft erop zitten. Vind je dit niks, schil ze dan gewoon. Snijd ze (afhankelijk van de grootte) in tweeën of in vieren. 

  2. Doe de aardappels in een ruime ovenschaal en giet het balsamico mengsel erover. Hussel het met je handen goed door elkaar zodat alle aardappeltjes een laagje van de balsamico meekrijgen. Schuif de schaal 20 minuten in de oven en schudt het halverwege nog een keertje goed door elkaar. 

  3. Snijd van de asperges het onderste houtachtige stukje af. Meestal is dit zo'n 2 à 3 cm. Snijd de rest in stukken van zo'n 5 cm. Haal na 20 minuten de schaal uit de oven en voeg de asperges toe. Schep het even flink door elkaar en schuif de oven nog zo'n 15 à 20 minuten terug in de oven. 

  4. Haal de schaal uit de oven en proef even of de aardappeltjes en de asperges gaar genoeg zijn. Schuif de schaal nog even terug in de oven als het nog te hard is. Een beetje bite is trouwens bij dit gerecht wel heel lekker!

  5. Serveer met bijvoorbeeld een lekker biefstukje. 

Notities

#omk