Ga terug
Print
Rode Bietjes pesto / roze pasta recept

Pesto van Rode Bietjes & Roze Pasta


Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

Voor de pesto

  • 400 gram gekookte rode bietjes
  • 150 gram pijnboonpitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 3 el olijfolie of iets meer/minder indien nodig
  • 1 el citroensap

Voor de pasta

  • 400 gram pasta
  • 200 gram gemengde sla

Werkwijze

  1. Rooster de pijnboompitten even in een droge koekenpan, dan geven ze namelijk veel meer smaak af. Doe alle ingrediĆ«nten voor de pesto vervolgens in een foodprocessor of blender en maal het tot een dikke massa. Proef en voeg naar smaak (flink wat) zout en peper toe. Vind je de pesto te dik, doe er dan nog wat olie bij en blender nog even. 

  2. Doe de pesto over in potjes en bewaar ze in de koelkast. Met dit recept heb je ongeveer 2,5 jampotjes vol. Je gebruikt voor de pasta ongeveer 1 potje dus de rest kun je gebruiken om bijvoorbeeld je broodje kaas mee op te leuken. Erg lekker!

  3. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht. Schep een flinke hoeveelheid pesto (ik heb net niet een heel potje gebruikt) door de pasta en meng het goed met elkaar. Serveer met een gemengde salade. Ziet dat er niet vrolijk uit?