Ga terug
Print
pasta met paddenstoelen en kaassaus

Vegetarische pasta met paddenstoelen en kaassaus

Gang Hoofdgerecht, Pasta
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 400 gram tagliatelle ik heb groene gebruikt
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • zout & peper
  • scheut olijfolie
  • 1 el bloem
  • 2 dl melk
  • 200 gram verse doperwten of diepvries
  • 60 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 30 gram Pecorino geraspt
  • 1 el mosterd

Werkwijze

  1. Bereid de pasta in een ruime pan met water en zout volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Maak intussen de paddenstoelen schoon met een borsteltje en snijd ze in grove stukken. 

  2. Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan en bak hierin de paddenstoelen een paar minuten. Voeg de bloem toe en bak al roerend even een paar minuten mee. Giet dan beetje bij beetje al roerend de melk erbij tot er een mooi gebonden geheel ontstaat. Breng dit aan de kook en laat een paar minuten zachtjes pruttelen.

  3. Voeg dan de doperwten tot en kook het geheel nog een minuut of 5 op rustig vuur. Doe dan de helft van de Parmezaanse kaas, de pecorino en de mosterd erbij. Roer goed door, proef en breng op smaak met peper en zout. 

  4. Meng de pasta door de saus, warm nog even goed door en verdeel het vervolgens over de borden. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover en serveer meteen.

Notities

#omk #outmijnkeuken