Ga terug
Print
Aardappelpuree uit de slow cooker recept

Aardappelpuree uit de slow cooker

Fluweelzachte aardappelpuree op smaak gebracht met Parmezaanse kaas

Gang Bijgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 7 uur
Totale tijd 7 uur 10 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 2 kilo aardappelen
  • 250 ml kippenbouillon voor vegetarische variant: groentebouillon
  • 4 teentjes knoflook fijn gesneden of geperst
  • 80 gram boter in blokjes gesneden
  • zout naar smaak
  • 125 ml crème fraîche
  • scheut warme melk
  • 125 gram Parmezaanse kaas geraspt

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen, snijd ze blokjes (ong. 2 x 2 ) en spoel ze goed schoon. Doe ze in de slowcooker en doe de bouillon, knoflook en boter erbij. Doe er wat zout bij, roer het even goed door elkaar en doe de deksel erop. Zet de slow cook 7 tot 8 uur op low of 4 uur op high. 

  2. Stamp de aardappelen na de kooktijd met een stamper en roer de crème fraîche en de melk erdoor totdat je een smeuïge massa hebt. Voeg meer (of minder) melk toe als dat nodig is. Roer er nu de Parmezaanse kaas door, proef en breng op smaak met zout. Houd de puree warm op de warmhoudstand van de slow cooker. Serveer op een mooie schaal en strooi er dan eventueel nog wat geraspte (Parmezaanse) kaas over.