Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Amandelrotsjes voor chocolate lovers

Snoep&Chocolade amandelrotsjes

Amandelrotsjes

Amandelrotsjes

Iedereen kent pindarotsjes en ik ben er gek op! Het liefst van pure chocolade en met stevige stukken pinda erin. Nou vind ik heel veel soorten noten lekkerder dan pinda’s en zo ontstond het amandelrotsje. Natuurlijk kun je ook gewoon pinda’s gebruiken, of andere noten die je lekker vindt. Ik raad wel aan om de wat hardere soorten te nemen. Ik heb gezouten amandelen genomen omdat ik de combinatie zout/zoet heel erg lekker vindt. Houd je daar niet zo van, neem dan ongezouten noten.


Gezouten amandelen

Amandelrotsjes; het recept

Hak een zakje amandelen fijn met een mes. Het kan ook met de keukenmachine, maar doe het dan heel voorzichtig. Ze worden gauw te fijn en het is lekker als er nog een beetje ‘bite’ in zit.




Noten fijnhakken



Smelt 300 gram pure chocolade (of melk- of witte chocolade als je dat lekkerder vindt) au bain marie. Hiervoor doe je de chocolade in een kom, die kom zet je op een pannetje met kokend water.






Al roerend in de chocolade laat je hem nu langzaam smelten. Als de chocolade volledig is gesmolten roer je de gehakte noten erdoor en daarna gaat de kom even in een bakje met koud water om wat af te koelen en op te stijven.






Schep met een lepel hoopjes van het chocolademengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet de bakplaat in de koelkast. De chocola heeft een uurtje nodig om op te stijven en is daarna heerlijk bij een kopje thee of koffie!







Amandelrotsjes

Mobiele versie afsluiten