Site pictogram Out mijn keuken

Mihoensalade met garnalen

hoofdgerechten zeevruchten

Mihoensalade met garnalen

Mihoen is een soort noedels en komt oorspronkelijk uit China. De meeste noedelsoorten worden gemaakt van tarwe, maar mihoen wordt gemaakt van rijstbloem. Het is een hele lichte noedelsoort die het uitstekend doet in deze salade. Ideaal voor een warme dag als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan en behoefte hebt aan een lichte maar smakelijke maaltijd.

Recept (4 personen):


Groente en fruit

Groente en fruit



Garnalen bakken

Laat de garnalen ontdooien en pel ze. Zet een pan water op voor het koken van de mihoen. Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in halve maantjes (dit staat leuk bij de vorm van de garnalen, het oog wil tenslotte ook wat). Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd hem in kleine blokjes. Schil de mango’s, snijd het vruchtvlees los van de pit en snijd het in blokjes. Meng dan in een kommetje de chilisaus, sesamolie, vissaus, en rijstolie goed door elkaar. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel

het goed af onder een koude kraan en laat goed uitlekken. Om te voorkomen dat de slierten erg aan elkaar plakken is het een goed idee om tijdens het koken met een pastalepel de slierten los van elkaar te ‘trekken’. Bak de garnalen even aan in een koekenpan met wat zout en peper. Ze zijn snel gaar en als je ze te lang bakt worden ze wat taai. Kort en op hoog vuur dus. Meng de mihoen met de komkommer, paprika en mangoblokjes en giet de dressing erover. Hussel goed door elkaar. Verdeel de salade over de borden en verdeel de garnalen erover. Garneer met fijngehakte koriander en je hebt een heerlijke frisse en lichte maaltijd.



Mobiele versie afsluiten