Site pictogram Out mijn keuken

Magimix Cook Expert deel 10 – Het Kookboek

Receptenboek Cook Expert
Het Magimix Cook Expert kookboek

Als dat prachtige apparaat dan eindelijk op je aanrecht staat te shinen wil je er natuurlijk ook alles uithalen wat erin zit. Om te voorkomen dat het een veredelde foodprocessor wordt krijg je bij aanschaf van de Cook Expert een kookboek met 300 recepten erin en een uitgebreide uitleg over het apparaat. De recepten zijn ideaal om een begin te maken en de Cook Expert goed te leren kennen. Al snel zul je merken dat je leert hoe de programma's precies werken en hoe je er ook je eigen recepten in kunt bereiden. 

receptenboek magimix cook expert

Cook Expert Kookboek - de inhoud

Naast allerlei uitgeschreven recepten treft je bijvoorbeeld aan hoe je een aantal basis gerechten zelf kunt samenstellen voor bereiding in de Cook Expert. Zo lees je bijvoorbeeld welke verhoudingen je moet aanhoudingen voor een lekkere soep, hoeveel water je nodig hebt voor het stomen van groente en de maximale hoeveelheden die het apparaat aankan. Met deze kennis kun je aan de slag om je eigen recepten geschikt te maken voor bereiding in de Cook Expert. Voorin vind je de recepten op categorie. Zo is er een categorie dieetrecepten met minder dan 500 kcal, snelle recepten en recepten voor minder dan € 10,00. De recepten zijn zeer gevarieerd en je treft van hapjes en soepen tot volledige maaltijden aan. Wat dacht je van vegetarische samosa's of Baskische kip? Een heerlijke abrikozenjam of rozijnenscones?

Magimix Cook Expert - het kookboek - conclusie

Ik heb verschillende recepten geprobeerd uit het kookboek, waaronder deze heerlijke visstoof van pagina 112:

De receptuur is duidelijk, overzichtelijk en makkelijk te volgen en bij veel recepten treft je ook suggesties aan om met het recept te variëren. Met dit boek in handen haal je alles uit de Cook Expert en leer je het apparaat zo goed kennen dat je ook zelf steeds meer zult gaan uitproberen. Zo kreeg ik een vraag of je in de Cook Expert ook vla kunt maken. Dat kan vast en ik ga er de komende weken mee experimenteren. In het volgende (de één na laatste alweer) artikel over de Cook Expert lees je daar meer over!

Mobiele versie afsluiten