Site pictogram Out mijn keuken

Welke verlichting past in een moderne keuken?

Je een nieuwe woning gekocht. Dan is de keuken vaak een project dat aangepakt moet worden om het huis eigen te maken. Tegenwoordig is het moderne interieur erg in trek, ook voor keukens. Om het beste resultaat neer te zetten is het belangrijk dat je keukenverlichting uitkiest die goed past bij het moderne interieur van de rest van het huis. Wij vertellen je waar je op moet letten.

Keuze uit de armaturen

Wat veel mensen zich niet beseffen is dat het armatuur van de verlichting een grote bijdrage heeft aan de sfeer in een ruimte. Heb jij een moderne keuken? Dan is de kans groot dat jij veel grijstinten met strakke lijnen ziet terugkomen. Trek deze lijn dan ook door naar de armaturen van de keukenverlichting die je gaat kopen. Kies in plaats van ronde spots voor vierkante armaturen. En kies in plaats van witte spots voor (mat) zwarte spots. Dit ziet er gelijk een stuk luxer en moderner uit.

Keuze uit kleuren

Bij een modern horen qua armaturen dus donkere kleuren zoals zwart en grijs. Mat doet het ook altijd erg goed in een modern interieur. Echter kan je deze kleuren natuurlijk niet verwerken in de daadwerkelijke lichtbron. Toch kan de lichtbron een effect hebben op het interieur. Gekleurd licht (mits goed geplaatst) kan ook een mooi effect hebben in een moderne keuken. Wat dacht je van een mooie blauwe led strip langs het kookeiland? Of smart LED spots die je zelf geheel naar wens kunt instellen. De keuze is wat betreft gekleurde verlichting echt reuze.

Keuze uit diverse extra’s

Als jij van modern houdt, is de kans groot dat jij ook een aantal zaken op het gebied van home automation hebt doorgevoerd. Waarom zou je dit dan ook niet doortrekken naar de keuken? Zet een Google Home of Amazon Alexa naast je in de keuken neer om recepten stap voor stap te kunnen volgen. Maar je kunt deze smart home installaties ook gebruiken om de verlichting mee te regelen. In dat geval moet je wel verlichting hebben die compatibel is met zo’n systeem. Hoe cool is het om op basis van spraak je verlichting in de keuken te regelen?!

Mobiele versie afsluiten