Site pictogram Out mijn keuken

Diverse manieren, zoals voeding, om een slechte adem tegen te gaan

Een slechte adem of halitose kun je met diverse producten bestrijden. Er zijn heel veel middelen daarvoor op de markt maar veel ervan bestrijden alleen de slechte adem zelf voor een beperkte tijd en pakken het probleem niet bij de oorzaak aan. Wil je het liever doen? Kies dan een product dat we noemen in het volgende overzicht. Kijk daarbij wel altijd goed waar je probleem ontstaat zodat je daar het best passende middel bij vindt.

Voeding is vaak de boosdoener

Er zijn genoeg middeltjes om wat te doen tegen slechte adem, deze gaan we ook zeker hieronder behandelen. Preventief handelen is natuurlijk nooit verkeerd, daarom is het goed om in ieder geval op je voeding te letten zodat je een slechte adem voor bent. Stop bijvoorbeeld met het eten van suikerhoudende producten en let op met voedingsmiddelen zoals rauwe uien, vlees, zuivel en knoflook. Deze kunnen namelijk een slechte adem veroorzaken.

Voorkom bacteriën door regelmatig spoelen

Een goed mondwater vinden is nog niet zo makkelijk als je misschien zou denken. Er zijn veel soorten op de markt maar het is daarbij wel zaak dat je een mondwater kiest dat ook goed werkt bij jouw klachten. Heb je last van een slechte adem? Dan kan Oravall mondwater je de helpende hand bieden. Het middel kan voor tal van mondproblemen worden ingezet en zeker om een frisse adem te creëren die langdurig aanwezig blijft. In het middel zit pepermunt zodat je een frisse adem krijgt en je mond meteen minder droog wordt. Op die manier maak je dus meer speeksel aan. Een slechte adem wordt veroorzaakt door bacteriën en die gedijen minder goed bij een vochtigere mond. Met regelmatig spoelen bestrijd je deze bacteriën het beste en voorkom je dat ze zich kunnen (blijven) nestelen.

Kauwgom met een heilzame werking

Ben je vegetarisch of zit je op een glutenvrij dieet? Dan kun je ook kauwgom zoals Moist-R® gebruiken om de vorming van een slechte adem tegen te gaan. De kauwgom is gemaakt op basis van enkel natuurlijke ingrediënten en er wordt niks kunstmatigs aan toegevoegd. Op die manier kun je er zeker van zijn dat de kauwgom niet ongezond is om te gebruiken en krijg je er wel een frisse adem van. De kauwgom werkt ook goed tegen tandbederf en tandplak en doordat je meer speeksel aanmaakt tijdens het kauwen wordt je mond wat vochtiger. De bacteriën die ervoor zorgen dat je een slechte adem krijgt leven liever in een minder vochtige en zuurstofarme omgeving dus die pak je op die manier ook meteen goed aan. Bovendien is de kauwgom nog lekker ook en makkelijk te kauwen doordat deze zacht is.

Makkelijke manier om amandelstenen te verwijderen

Bacteriën vormen zich bij voorkeur op viezigheid. Heb je nu wel eens last van zogenaamde amandelstenen dan weet je dat dit een soort kleine brokjes zijn die op en in de amandelen verscholen zitten. Deze hebben een vieze smaak en bacteriën zijn er dol op. Ook deze amandelstenen kunnen een slechte adem in je mond veroorzaken. Het is daarom zaak deze goed aan te pakken zodat je zowel de steentjes als de bijbehorende bacteriën zo efficiënt mogelijk bestrijdt. Met het Tonsil Fresh Cupping Glass kun je dit zelf op een eenvoudige manier doen. Zet de pipet op de amandelen en knijp in het balletje daar eraan vastzit. Op die manier zuig je de amandelstenen vacuüm en kun je deze meteen verwijderen. Weg vieze adem en je hebt meteen ook een schone keel.

Druppel je neus om slijmvorming te verminderen

Als je kiest voor het gebruik van neusdruppels kun je dat om meer redenen doen. Bijvoorbeeld omdat je last hebt van een vieze smaak in je mond of omdat je een slechte adem hebt die duidelijk vanuit de neus of keel afkomstig is. Met de Tonsil Fresh Nasal Sinus Drops ga je ook een slechte adem tegen die ontstaat door de aanmaak van teveel neusslijm. Dit kan ervoor zorgen dat zich alsmaar meer bacteriën ophopen in het slijm en die veroorzaken nu juist die slechte adem. Met de druppels kun je de bacteriën effectief aanpakken en worden dit er snel minder zodat ook je adem zal verbeteren. Minder neusslijm betekent ook dat je speeksel weer beter reinigend kan werken in de mond. Dat is alleen maar een natuurlijk proces.

Bestrijd en voorkom aanslag op je tong

Aanslag op je tong is niks bijzonders want dat heeft iedereen. Krijg je er echter een slechte adem van dan is dat natuurlijk wel erg vervelend. Dit probleem kun je echter goed aanpakken met de juiste middelen. Kies je voor de Tongue Clean Kit dan krijg je daar een speciale gel en borstel bij. De gel breng je op de tong aan en schraap je er met de borstel weer af. Zo ontsmet en reinig je de complete tong. Daarna doe je er wat California Breath tongdruppels op en blijft je tong tot wel 24 uur lang schoon en je adem fris. Voordeel van deze set is dat je in één keer alles in huis haalt wat je nodig hebt voor een frisse mond en dito adem.

Poetsen op een veilige manier

Poets je de tanden goed maar heb je toch nog wel eens last van een slechte adem? Dan kan het verstandig zijn op zoek te gaan naar een andere tandpasta. Kies je voor Oxyd-8 dan haal je een tandpasta in huis die speciaal geschikt is om mondproblemen aan te pakken, op natuurlijke wijze. Daarnaast zorgt de tandpasta ook nog eens dat gaatjes en tandsteen voorkomen worden en worden je tanden er mooier wit van. Dit gebeurt allemaal zonder kunstmatige hulpstoffen zodat je zeker weet dat de tandpasta veilig is in gebruik. Zelfs als zou je wat doorslikken dan kan dit nog weinig kwaad.

Neem een snoepje dat mag

Als je graag snel een frisse adem of minder droge mond wilt hebben kun je dit ook krijgen door een pastille van Dr. Katz te nemen. De Lozenges zijn vrij van suiker en kunstmatige zoetstoffen zodat ze met een gerust hart gegeten kunnen worden. Ze werken op basis van xylitol, zink en actieve zuurstof waardoor je mond meer speeksel aanmaakt en je zelf op natuurlijke en juiste wijze de bacteriën die de oorzaak zijn van mondproblemen aanpakt. Ze zijn makkelijk in het gebruik zodat je er altijd wel eentje kunt nemen als je onderweg bent of op het werk en snel van je slechte adem of droge mond af wilt.

Mobiele versie afsluiten