Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

Bánh Mì met gerookte eend en sinaasappel mayonaise

Bánh Mì met gerookte eend en sinaasappel mayonaise

Vorige week deelde ik mijn eerste bánh mì recept met je (*klik*) en ik beloofde je al dat er waarschijnlijk nog wel een paar zouden volgen. Een bánh mì is een belegd broodje uit Vietnam. Deze week heb ik een bánh mì met gerookte eend gemaakt en die is zo lekker dat ik het niet kan laten om hem te …

Lees hier verder ...

---
In the Spotlight: Herbarium van Caz Hildebrand

In the Spotlight: Herbarium van Caz Hildebrand

Het is februari en dus kunnen we ons langzaam aan weer gaan richten op het naderende voorjaar. En als iemand daar gelukkig van wordt dan ben ik dat wel! Het kan in maart/april natuurlijk nog behoorlijk spoken qua kou en sneeuw, maar de dagen worden alweer langer en lichter en de lente komt echt iedere dag een beetje dichterbij. Ook altijd …

Lees hier verder ...

---

Out mijn Keuken maandboek: januari 2017

Januari ging voor mijn gevoel sneller voorbij dan andere jaren. Dat komt natuurlijk omdat de scholen nog de hele eerste week vrij waren. In die tweede week van de kerstvakantie ondernamen wij onze uitgestelde citytrip naar Lissabon. Het reisje stond al gepland voor een jaar eerder, maar wegens de onfortuinlijke val van mijn man destijds en de gebroken heup die …

Lees hier verder ...

---
Blote billetjes in het gras

Blote billetjes in het gras

Blote billetjes in het gras, ken je dat? Het is een streekgerecht uit Groningen, maar uit een speurtocht op internet blijkt dat het in meer streken in Nederland gegeten wordt. Zo las ik dat het zowel in Limburg als in Brabant een bekend streekgerecht is. Het is niet meer of minder dan een stamppot van aardappelpuree met witte bonen (de …

Lees hier verder ...

---
Pizza Calzone in ringvorm

Pizza Calzone in ringvorm

  Pizza Calzone is oorspronkelijk een pizza die belegd wordt en vervolgens wordt dubbelgeklapt en gebakken. Je krijgt dan een gevulde pizza in een halve maanvorm. Maar natuurlijk kan dat ook in allerlei andere vormen. Ik heb hem gemaakt in een ringvorm en vrij traditioneel belegd met tomatensaus, salami, mozzarella en blokjes paprika. Maar laat vooral je fantasie de vrije …

Lees hier verder ...

---
Hoisin Garnalen met rijst en roerbakgroente

Hoisin Garnalen met rijst en roerbakgroente

  Dit is zo'n eenvoudig te maken gerecht dat je het eigenlijk niet eens een recept mag noemen. Toch heb ik het maar even uitgeschreven, want het is ook té lekker om niet te delen. Heb je een keer behoefte aan snel en makkelijk, houd je van Oosterse smaken en eet je graag garnalen? Dan is dit the way to …

Lees hier verder ...

---
Foodblogswap tijd: pindakaas/chocolade bonbons

Foodblogswap tijd: pindakaas/chocolade bonbons

Het is weer foodblogswap tijd! Deze maand mocht ik iets koken van de blog foodiemarjan.nl. Een blog waar niet alleen recepten op te vinden zijn, maar ook artikelen over onder andere reizen en boeken. Ik klikte wat heen en weer terwijl ik een kopje thee aan het drinken was en kreeg ineens enorme zin in een blokje chocolade erbij. Op dat …

Lees hier verder ...