Header

Blijf op de hoogte en lees de nieuwsbrief

 

De afgelopen week verschenen de volgende artikelen op Out mijn Keuken:

---

Zaterdag 3 september:

Vanille roomijs

Vanille roomijs

Vanille ijs is een heerlijke basis ijssmaak. Je kunt het met heel veel dingen combineren, denk bijvoorbeeld aan allerlei verse vruchten en slagroom. Of gecombineerd met flensjes! De smaak is niet heel uitgesproken, maar heerlijk zacht en niet te zoet. Zeg nou zelf: wie vindt vanille ijs nou niet lekker?! Als je het zelf maakt kun je in plaats van …

Meer lezen.

---

Zondag 4 september:

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Een lekkere Bolognese saus is niet moeilijk om te maken, maar het heeft wat tijd nodig. Prutteltijd, dus niet eens tijd dat je er actief mee bezig bent. In die prutteltijd ontstaat die hele specifieke Bolognesesmaak waar ik zo gek op ben. Je kunt het proces niet overhaasten, want dan krijg je die specifieke smaak niet. Dus neem er even …

Meer lezen.

---

Maandag 5 september:

Minestrone geserveerd in een Italiaanse bol

Minestrone geserveerd in een Italiaanse bol

 Minestrone is een Italiaanse groentesoep. Minestra is het Italiaanse woord voor soep en minestrone is het vergrootwoord daarvan. Minestrone betekent dus eigenlijk grote soep. En dat is zeer terecht wat er gaat een enorme hoeveelheid groente in deze soep. Ideaal voor na een wat ongezondere periode of om vitamientjes te tanken na een zware stapnacht. Erg gezond dus en het originele recept is vleesloos. …

Meer lezen.

---

Dinsdag 6 september:

Plaattaart met bacon en verschillende groenten

Plaattaart met bacon en verschillende groenten

Een hele handig manier om van restjes groente en kaas af te komen is het maken van een plaattaart. Ik heb voor deze plaattaart voor het eerst gebruikgemaakt van kant en klaar vers deeg (vers Flammkuchendeeg van Tante Fanny). Ik was daar altijd wat sceptisch over, maar het pakte verrassend goed uit! Soms hoef je bij de keuze voor gemak dus …

Meer lezen.

---

Woensdag 7 september:

Surinaamse Roti

Surinaamse Roti

Als we roti eten, komt het meestal van ons plaatselijke Surinaamse afhaalrestaurant. Toch wilde ik het wel eens zelf gaan maken en het kwam dus heel goed uit dat er een stap-voor-stap recept stond in Foodies Magazine van augustus 2016, overigens weer een fijn nummer om in huis te halen. En omdat het eindresultaat zo goed was, wil ik het …

Meer lezen.

---

Donderdag 8 september: 

Greek van George Calombaris - Review

Greek van George Calombaris - Review

Vraag willekeurig welke kookliefhebber wat zijn favoriete kookprogramma op tv is en hij zal waarschijnlijk Masterchef Australia zeggen. Bij mij is dat niet anders. Masterchef Australia is by far de leukste, beste, interessantste en meest spannende kookwedstrijd op tv. Ik doe veel ideeën op voor gerechten tijdens het kijken en ja, ik ben er zo een die met pen en …

Meer lezen.

---

Vrijdag 9 september:

van George Calomaris

Pasticcio uit 'Greek' van George Calombaris

Gisteren kon je op deze website de review lezen die ik schreef over 'Greek' van George Calombaris. Hier nog even een directe link naar het artikel. En zoals ik gisteren beloofde: vandaag een recept uit het boek: pasticcio! Pasticcio is een klassiek Grieks pastagerecht dat bereid wordt in de oven en dat door de rundvleessaus en de bechamel wel wat weg heeft …

Meer lezen.

---

Wat kun je volgende week onder meer verwachten?

• Rösti

• Chinese tomatensoep

• Kippenvleugels, gegaard in cola!

 

Houd de site in de gaten of volg Out mijn Keuken via Social Media. Zo mis je niks!

 

---

www.outmijnkeuken.nl is het weblog van Esther Out over eten, koken en alles wat daarmee te maken heeft. 

Contact: esther@outmijnkeuken.nl