Vanille ijs is een heerlijke basis ijssmaak. Je kunt het met heel veel dingen combineren, denk bijvoorbeeld aan allerlei verse vruchten en slagroom. Of gecombineerd met flensjes! De smaak is niet heel uitgesproken, maar heerlijk zacht en niet te zoet. Zeg nou zelf: wie vindt vanille ijs nou niet lekker?! Als je het zelf maakt kun je in plaats van …
Een lekkere Bolognese saus is niet moeilijk om te maken, maar het heeft wat tijd nodig. Prutteltijd, dus niet eens tijd dat je er actief mee bezig bent. In die prutteltijd ontstaat die hele specifieke Bolognesesmaak waar ik zo gek op ben. Je kunt het proces niet overhaasten, want dan krijg je die specifieke smaak niet. Dus neem er even …
Minestrone is een Italiaanse groentesoep. Minestra is het Italiaanse woord voor soep en minestrone is het vergrootwoord daarvan. Minestrone betekent dus eigenlijk grote soep. En dat is zeer terecht wat er gaat een enorme hoeveelheid groente in deze soep. Ideaal voor na een wat ongezondere periode of om vitamientjes te tanken na een zware stapnacht. Erg gezond dus en het originele recept is vleesloos. …
Een hele handig manier om van restjes groente en kaas af te komen is het maken van een plaattaart. Ik heb voor deze plaattaart voor het eerst gebruikgemaakt van kant en klaar vers deeg (vers Flammkuchendeeg van Tante Fanny). Ik was daar altijd wat sceptisch over, maar het pakte verrassend goed uit! Soms hoef je bij de keuze voor gemak dus …
Als we roti eten, komt het meestal van ons plaatselijke Surinaamse afhaalrestaurant. Toch wilde ik het wel eens zelf gaan maken en het kwam dus heel goed uit dat er een stap-voor-stap recept stond in Foodies Magazine van augustus 2016, overigens weer een fijn nummer om in huis te halen. En omdat het eindresultaat zo goed was, wil ik het …
Vraag willekeurig welke kookliefhebber wat zijn favoriete kookprogramma op tv is en hij zal waarschijnlijk Masterchef Australia zeggen. Bij mij is dat niet anders. Masterchef Australia is by far de leukste, beste, interessantste en meest spannende kookwedstrijd op tv. Ik doe veel ideeën op voor gerechten tijdens het kijken en ja, ik ben er zo een die met pen en …
Gisteren kon je op deze website de review lezen die ik schreef over 'Greek' van George Calombaris. Hier nog even een directe link naar het artikel. En zoals ik gisteren beloofde: vandaag een recept uit het boek: pasticcio! Pasticcio is een klassiek Grieks pastagerecht dat bereid wordt in de oven en dat door de rundvleessaus en de bechamel wel wat weg heeft …