Heerlijk als lichte maaltijdsalade
Wholegrain rijst moet wat langer koken dan gewone witte rijst, dus houd daar rekening mee. Ik gebruik altijd de wholegrain van Tilda en die moet zo'n 25 minuten koken. Daarna moet het even uitstomen en afkoelen. Begin dus op tijd met het koken van de rijst.
Snijd de komkommer doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd ze vervolgens in hele dunne plakjes. Snijd de rode peper ragfijn (zonder zaadjes en zaadlijsten), de koriander blaadjes grof en de lente ui in schuine ringen. Doe alles in een ruime kom en meng het door elkaar.
Schil de gemberwortel en rasp hem fijn. Doe dit samen met het citroensap, de misopasta, 2 el olijfolie, de suiker en de sesamolie in een kommetje of potje en kluts of shake er een dressing van.
Snijd de kip in blokjes en bak ze in een beetje olijf- of sesamolie gaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat ze op keukenpapier even uitlekken en afkoelen.
Meng de kip door de groente en schep de afgekoelde rijst erdoor. Giet de dressing erbij en hussel het er goed door. Bestrooi met de pinda's en serveer meteen.