Ga terug
Print
rijstsalade met kip

Rijstsalade met kip, komkommer en misodressing

Heerlijk als lichte maaltijdsalade

Gang Hoofdgerecht, Maaltijdsalade
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 300 gram wholegrain rijst
  • 4 kipdij filets
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 1 klein bosje koriander
  • 3 lente uitjes
  • 2 cm gemberwortel
  • 0,5 citroen alleen het sap
  • 2 el misopasta (bij een toko te koop)
  • 2 el olijfolie + voor het bakken van de kip
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 2 el sesamolie
  • 2 handjes zoute pinda's

Werkwijze

  1. Wholegrain rijst moet wat langer koken dan gewone witte rijst, dus houd daar rekening mee. Ik gebruik altijd de wholegrain van Tilda en die moet zo'n 25 minuten koken. Daarna moet het even uitstomen en afkoelen. Begin dus op tijd met het koken van de rijst. 

  2. Snijd de komkommer doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd ze vervolgens in hele dunne plakjes. Snijd de rode peper ragfijn (zonder zaadjes en zaadlijsten), de koriander blaadjes grof en de lente ui in schuine ringen. Doe alles in een ruime kom en meng het door elkaar.

  3. Schil de gemberwortel en rasp hem fijn. Doe dit samen met het citroensap, de misopasta, 2 el olijfolie, de suiker en de sesamolie in een kommetje of potje en kluts of shake er een dressing van. 

  4. Snijd de kip in blokjes en bak ze in een beetje olijf- of sesamolie gaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat ze op keukenpapier even uitlekken en afkoelen. 

  5. Meng de kip door de groente en schep de afgekoelde rijst erdoor. Giet de dressing erbij en hussel het er goed door. Bestrooi met de pinda's en serveer meteen.