Ga terug
Print
penne met pancetta en olijven

Penne met pancetta, ricotta en olijven

Snel en makkelijk pastagerecht

Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 handvol verse basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml olijfolie
  • 75 gram pancetta
  • 100 gram ricotta
  • 4 el Parmezaanse kaas geraspt
  • 400 gram penne
  • zout naar smaak
  • 1 potje zwarte olijven uitgelekt

Werkwijze

  1. Zet een pan met water en zout op en kook hierin de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak intussen de saus. 

  2. Doe het teentje knoflook en de basilicumblaadjes in de hakmolen van een staafmixer en maal het fijn. Doe dit in een kom en voeg wat zout, de olie, de ricotta en de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door elkaar tot je een saus van Turkse yoghurt dikte hebt. Is het te dun, voeg dan wat extra Parmezaan toe. Is het te dik, voeg dan nog wat olie of een heel klein beetje kooknat van de pasta toe. 

  3. Snijd de pancetta in reepjes. Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Schep daarna de pancetta en de olijven door de warme pasta. Serveer meteen.