Ga terug
Print
Voltooid recept.

Veldsla met fetakaas en olijven

Een frisse en smaakvolle salade, perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht.

Gang Bijgerecht, Lichte lunch
Keuken Snel en makkelijk
Kooktijd 15 minuten
Porties 4
Auteur Niels

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 8 pitloze olijven
  • 250 gram tomaten
  • 0,5 dl tomatensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • 400 gram veldsla
  • 50 gram fetakaas

Werkwijze

  1. We gaan de ingrediënten voorbereiden: Laten we beginnen met het snijden van de uien in dunne ringen en de olijven in plakjes. Ontvel daarna de tomaten en snijd deze in partjes. Maak de veldsla schoon, was deze goed en laat het uitlekken. Snijd de fetakaas in kleine blokjes.

  2. We gaan nu de dressing maken: Gebruik hiervoor een grote slakom, combineer het tomatensap, de olijfolie en azijn. Voeg peper en zout toe naar smaak en roer het geheel goed door. Deze eenvoudige maar smaakvolle dressing zal de salade voorzien van een overheerlijke smaak.

  3. Laten we de salade nu samenvoegen: Voeg de tomaten, uienringen en veldsla toe aan de slakom met de dressing. Meng goed om te zorgen dat alle ingrediënten goed bedekt zijn met de dressing.

  4. Voeg nu de fetakaas en olijfplakjes toe: Verdeel de blokjes fetakaas en olijfplakjes over de salade.

  5. Nu kunnen we de overheerlijke salade serveren: Serveer de salade onmiddellijk, zodat de veldsla lekker knapperig blijft.