Een verfrissende en fruitige taart.
Begin met het voorverwarmen van de oven tot 200 graden Celsius.
Laat het bladerdeeg volledig ontdooien op kamertemperatuur.
Was de citroenen grondig en snij een paar dunne stukjes van de schil voor extra aroma.
Pers vervolgens de citroenen uit en zeef het sap om pitten en pulp te verwijderen.
Breng de magere melk aan de kook in een middelgrote pan.
Terwijl de melk verwarmt, klop je de eierdooiers en 4 eetlepels suiker samen in een kom tot een luchtig en schuimig mengsel.
Voeg vervolgens de bloem en de gesneden stukjes citroenschil toe aan het eimengsel.
Schenk de warme melk langzaam en al roerende toe aan het eiermengsel.
Zet dit mengsel terug op het vuur en breng het aan de kook, blijf voortdurend roeren.
Voeg de citroensap en boter toe aan het mengsel en roer tot alles goed is gecombineerd.
Haal de pan van het vuur en laat het citroenmengsel afkoelen.
Vet ondertussen een taartvorm in met een beetje boter en bekleed deze vervolgens met het ontdooide bladerdeeg. Gebruik een vork om enkele gaatjes in de bodem te prikken; dit voorkomt dat het deeg te veel opbolt tijdens het bakken.
Verdeel het afgekoelde citroenmengsel gelijkmatig over de bladerdeegbodem.
Bak de taart 15 minuten in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als het bladerdeeg goudbruin en knapperig is en de vulling is gestold.
Laat de taart volledig afkoelen.
Terwijl de taart afkoelt, maak je de aardbeien schoon en snij je ze doormidden.
Verdeel de gehalveerde aardbeien gelijkmatig over de afgekoelde taart.
Klop de slagroom met de resterende 3 eetlepels suiker tot stevige pieken.
Versier de taart met toefjes van de zoete slagroom. Gebruik hiervoor een spuitzak voor de beste presentatie.