Ga terug
Print
Gefrituurde inktvis ringen. Voltooid recept.

Knapperige gefrituurde inktvis

Een persoonlijk favoriet en waanzinnige smaak

Gang Bijgerecht, Snack
Keuken Japanese
Kooktijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Niels

Ingrediënten

  • 300 gram verse pijlinktvis
  • 40 gram bloem
  • 20 gram maïzena
  • 1 groot ei
  • snufje zout
  • frituurvet of olie voor het frituren

Werkwijze

  1. Begin met het schoonmaken van de pijlinktvis. Wees voorzichtig en verwijder de tentakels en eventuele harde delen uit het binnenste van de pijlinktvis.

  2. Snijd het zakvormige lichaam van de inktvis in gelijkmatige ringen. Leg de tentakels weg voor later.

  3. Maak vervolgens een dun beslag voor de inktvis. Doe de bloem, maïzena en zout in een kom.

  4. Klop het ei in een aparte kom, voeg het ei daarna toe aan de andere ingrediënten.

  5. Voeg steeds een extra beetje water toe aan dit mengsel, tot je een glad, licht plakkerig beslag hebt. Je hebt iets minder dan 1 deciliter water nodig.

  6. Haal de inktvisringen en de tentakels door het bereide beslag, zorg ervoor dat elk stuk goed bedekt is.

  7. Verwarm de frituurpan tot een temperatuur van 180 graden. Zorg ervoor dat je genoeg olie in de pan hebt zodat je de inktvisringen en tentakels volledig kunt onderdompelen.

  8. Bak de inktvisringen en tentakels in de hete olie tot ze een mooie goudbruine kleur krijgen. Dit duurt slechts een paar minuten, dus houd ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden.

  9. Gebruik een schuimspaan om de gefrituurde inktvis uit de olie te halen en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  10. Bestrooi de gefrituurde inktvis eventueel met wat extra zout en serveer ze terwijl ze nog warm zijn.