Ga terug
Print
Het complete gerecht.

Heerlijke Toscaanse soep

Een ontzettend snel recept met een heerlijke toevoeging van garnalen en basilicum

Gang Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Kooktijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Niels

Ingrediƫnten

  • 4 middelgrote wortels
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 3,5 dl kippen of groentebouillon
  • 1 theelepel Worcestersaus
  • Sap van een halve citroen
  • 6 eetlepels sherry
  • 100 gram verse garnalen
  • Verse basilicum, fijngehakt naar smaak

Werkwijze

  1. Begin met het schoonmaken van de wortels. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes. Schil de aardappelen, was ze goed en snijd ze in kleine blokjes.

  2. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de wortelplakjes en aardappelblokjes toe en bak ze ongeveer 5 minuten, of tot ze zacht beginnen te worden.

  3. Voeg de bloem toe aan de pan en roer goed door om de groenten te bedekken. Dit helpt om de soep te binden.

  4. Giet langzaam de bouillon in de pan, terwijl je blijft roeren. Dit zal helpen om klontjes te voorkomen en zal een gladde, gebonden soep creƫren.

  5. Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken, of tot de groenten volledig gaar zijn.

  6. Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde consistentie. Als je liever een iets ruwere soep hebt, kun je deze stap overslaan of de soep minder lang pureren.

  7. Zet de gepureerde soep terug op het vuur en voeg de Worcestersaus, citroensap en sherry toe. Roer goed om te combineren.

  8. Spoel de garnalen schoon onder koud water en besprenkel ze met een beetje extra citroensap.

  9. Voeg de garnalen toe aan de soep en laat het geheel nog enkele minuten koken, of tot de garnalen volledig gaar zijn.

  10. Voeg naar smaak fijngehakte verse basilicum toe aan de soep. Je kunt daarnaast ook een beetje extra basilicum bewaren om bovenop de soep te strooien als garnering.

  11. Serveer de soep warm, eventueel met een stuk knapperig brood als bijgerecht. Geniet van deze heerlijke Toscaanse soep!