Ga terug
Print
Een overheerlijke, romige aardappelsoep met champignons.

Romige Aardappelsoep met champignons

Een heerlijke, romige aardappel soep.

Gang Bijgerecht, Maaltijdsoep, Soep
Keuken Nederlands
Keyword Aardappel gerechten, Romig, Smaakvol, Soep
Kooktijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Niels

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen
  • 5 dl kippenbouillon
  • 200 gram verse champignons
  • 2 dl room
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels sherry
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel vers gehakte basilicum

Werkwijze

  1. Begin met het voorbereiden van de ingrediënten. Schil de aardappelen, was ze grondig en rasp één van de aardappelen. Snijd de resterende aardappelen in kleine blokjes.

  2. Maak de champignons schoon en snijd deze in dunne plakjes.

  3. Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes en gesneden champignons toe aan de pan en bak ze even tot ze een licht goudbruine kleur krijgen.

  4. Giet de kippenbouillon in de pan en laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.

  5. Gebruik vervolgens een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde consistentie.

  6. Voeg nu de geraspte aardappel, room en sherry toe aan de gepureerde soep. Laat de soep langzaam opwarmen op een laag vuur, maar laat het niet aan de kook komen.

  7. Breng de soep op smaak met peper en zout naar wens.

  8. Net voordat je de soep serveert, strooi je de vers gehakte basilicum over de soep.