Ga terug
Print
Voltooid recept

Lamskarbonade met huisgemaakte kruidenboter

Gang barbecue, Hapjes, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Huisgemaakte kruidenboter, Lamskarbonade
Kooktijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Niels Cox

Ingrediƫnten

  • 150 gram ongezouten boter
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie
  • 1 theelepel vers citroensap
  • zout en peper naar smaak
  • 750 gram lamskarbonade
  • extra boter voor het bakken

Werkwijze

  1. Start met het maken van de kruidenboter. Neem een middelgrote kom en doe hier de zachte boter in.

  2. Pel de knoflookteentjes, pers ze uit en voeg ze toe aan de boter.

  3. Voeg vervolgens de vers gehakte peterselie, citroensap en een snufje zout en peper toe aan de kom. Meng alle ingrediƫnten grondig door elkaar totdat je een heerlijk kruidenboter hebt.

  4. Leg aluminiumfolie klaar en plaats de kruidenboter op de folie. Vorm de boter in een rolletje, Wikkel het rolletje en laat het opstijven in de koelkast.

  5. Terwijl de kruidenboter aan het opstijven is, kun je beginnen met de bereiding van de lamskarbonade. Bestrooi de lamskarbonade royaal met zout en peper.

  6. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de lamskarbonades toe en bak ze aan beide kanten goed bruin.

  7. Haal de lamskarbonades uit de pan en leg ze op een schaal.

  8. Haal de kruidenboter uit de koelkast, snijd er dikke plakken van enleg deze plakken op de warme lamskarbonades. De warmte van de karbonades zal de boter laten smelten, wat zorgt voor een extra smaakvolle ervaring.