Ga terug
Print
Italiaanse stamppot

Italiaanse stamppot

Deze Italiaanse stamppot heb ik gemaakt in het kader van de foodblogswap. Ik mocht iets kiezen van de site van sandrakookt.nl. 

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandsepot, Italiaans
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 courgette
  • 1 chorizoworst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje zongedroogde tomaten
  • 1 stronkje broccoli
  • scheutje melk
  • 1 pakje boursin kruidenkaas
  • 200 gram verse spinazie

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in een ruime pan met water en zout. Dit duurt zo'n 20 tot 25 minuten.

  2. Spoel intussen de broccoli schoon en snijd het in kleine roosjes. Blancheer de broccoli tot het beetgaar is. Giet af en spoel na met koud water, zodat het garingsproces stopt.

  3. Snijd de chorizo, courgette en zongedroogde tomaten in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de blokjes chorizo. Voeg na een paar minuten de courgette blokjes toe en bak ze een paar minuten mee. Pers dan het teentje knoflook uit boven de pan en voeg de zongedroogde tomaatjes toe. Bak dit even kort.

  4. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze met de melk en de Boursin tot een smeuïge massa. Roer dan de spinazie erdoor en als dit geslonken is doe je de rest van de groenten en de chorizo erbij. Roer dit goed door elkaar en serveer direct.