De roomsaus in dit gerecht is wat gewaagd, hij is namelijk zoet van smaak en niet hartig.
Smelt de boter en fruit de fijngesneden knoflook hier even in. Voorzichtig, want knoflook verbrandt snel. Strooi dan de bloem erbij en roer zodat het niet gaat klonten en de bloem even kan garen.
Pak een garde en giet al kloppend de gecondenseerde melk erbij. Breng het zachtjes aan de kook en blijf kloppen totdat het iets indikt. Roer dan de roomkaas erdoor en - als de roomkaas volledig is gesmolten - verdun het dan met de kippenbouillon. Doe dit scheutje voor scheutje totdat je de juiste dikte voor een saus hebt bereikt.
Breng op smaak met zout en peper en zet apart tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de garnalen in een kom, giet er wat olijfolie bij en breng het op smaak met zout en peper. Hussel goed door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de garnalen hierover. Zorg dat ze niet teveel over elkaar liggen.
Schuif de plaat in de oven en laat de garnalen 5 tot 6 minuten garen. Haal ze dan uit de oven en zet ze apart tot gebruik. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180°C.
Zet een grote pan met ruim water en zout op en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Ik heb volkoren penne gebruikt, maar een gewone penne kan natuurlijk ook.
Snijd de mozzarella in flinke stukken. Meng de penne met de garnalen, de saus, de tomaten, de mozzarella door elkaar in en ruime kom. Doe de chili flakes erdoor. Pas op met de hoeveelheid. Als je van pittig houdt ga dan lekker los, want de zoete saus kan heel wat hebben. Houd je niet zo van heel pittig, wees dan voorzichtig met de hoeveelheid.
Schep het mengsel over in een ovenschaal en strooi de Parmezaanse kaas erover. Bak de schotel nog 10 minuten in de oven, zodat de kaas deels smelt en deels een knapperig korstje gaat vormen.