Het ultieme troostvoer: kaasfondue! Deze is gemaakt van lekkere Hollandse kazen: gatenkaas, geitenkaas en Goudse
Rasp de kazen. Je kunt je kaasboer vragen om dit te doen, maar in de keukenmachine gaat het ook heel snel. Met de hand is het wel een behoorlijk klusje.
Snijd de bacon in reepjes en bak ze in een koekenpan zonder vet uit. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Pers de knoflook uit of snijd hem heel fijn en doe het met de wijn en het citroensap in een pan. Breng het aan de kook en laat de alcohol eruit verdampen. Zet dan het vuur laag en doe beetje bij beetje de kaas erbij. Laat het volledig smelten en blijf regelmatig roeren.
Meng de maizena met het water in een klein kommetje en roer met een vork totdat je geen klontjes meer hebt. Voeg het toe aan de kaasfondue en roer het goed door. Als het goed is wordt het mengsel nu dikker. Vind je het nog niet dik genoeg, dan maak je nog een maizena papje en giet je dit er ook bij. Ben je tevreden? Haal het dan van het vuur en roer de bacon erdoor. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
Snijd het stokbrood in plakjes en leg de groente op een schaal. Zet de pan met fondue op een warmhoudplaatje of theelichtje en roer het regelmatig even door.