Kip curry met een beetje van Jamie Oliver en een beetje van mezelf
Doe de kerrie in een kommetje en roer het los met 100 ml warm water. Doe de gember, loas en kurkuma in een vijzel en stamp ze tot een pasta-achtige substantie.
Ontdoe de citroengras van de harde buitenkant en kneus hem flink. Verhit de arachideolie en verwarm de gemberpasta erin en voeg vervolgens de knoflook, de sjalotjes, het citroengras, de kruidnagels en de steranijs toe. Roerbak dit even goed.
Doe de kerriepasta, sambal en trassi toe en verhit dit een minuut of 5 tot 10. Doe dan de stukken kip erin en bak ze even goed aan. Voeg peper en zout toe en doe dan de kokosmelk en blokjes aardappel erbij. Voeg voldoende water toe om de kip net onder te laten staan. Breng het aan de kook en laat het dan 30 tot 40 minuten op laag vuur pruttelen. Snijd de paksoi in stukken en voeg dit de laatste 10 minuten toe aan de kip curry.
Bereid intussen de rijst. Snijd de korianderblaadjes in stukken en roer dit door de rijst heen. Schep de rijst op een bord en verdeel de stukken kip over de borden. Schep de saus erover.