Ga terug
Print
babi ketjap

Babi ketjap

Varkensvlees in ketjapsaus. Lekker met rijst en boontjes.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indisch
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 500 gram Varkensvlees (ik heb dikke speklappen gebruikt)
  • 8 sjalotjes
  • 0,5 dl water
  • scheutje neutrale olie (bijv. zonnebloemolie of rijstolie)
  • 0,5 tl gemberpoeder (djahé)
  • peper
  • zout
  • 0,5 dl ketjap

Werkwijze

  1. Snijd het vlees in dobbelsteentjes, niet te klein, niet te groot. Bestrooi ze met peper en zout. Doe een scheutje olie in een wok en verhit het goed. Bak hierin de blokjes varkensvlees even goed aan.

  2. Snipper intussen de sjalotjes. Doe ze bij het varkensvlees en strooi de gemberpoeder erover. Bak even goed mee. Doe vervolgens het water en de ketjap erbij. Roer even goed door en bak het geheel tot het vlees goed gaar is. De saus wordt dan wat stroperig. 

Notities

Serveer de babi ketjap bijvoorbeeld met rijst en boontjes sajour.