Print
Slow cooker granola

Granola uit de slow cooker

Granola die je kunt bereiden in je slow cooker

Gang Ontbijt
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties 10 porties
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 300 gram havermout
  • 75 gram amandelen
  • 0,5 tl zout
  • 120 gram honing (of agavesiroop)
  • 60 gram boter
  • 150 gram pindakaas
  • 2 tl kaneel
  • 1 el vanille extract

evetueel

  • rozijnen

Werkwijze

  1. Vet de binnenpan van de slow cooker licht in met wat olie. Meng de havermout met de noten en het zout en doe dit in de crock-pot. Doe de rest van de ingrediĆ«nten in een steelpannetje, smelt het op halfhoog vuur en roer het goed door elkaar. 

  2. Roer dit grondig door het havermout mengsel. Zet de pan op high en leg de deksel iets schuin om de pan zodat er wat vocht uit kan ontsnappen. Roer het mengsel ieder half uur even grondig door en laat het anderhalf tot twee uur aanstaan. 

  3. Spreid het mengsel uit over een stuk bakpapier en laat het helemaal afkoelen. Bewaar het in een blik of pot die goed af te sluiten is.