Ga terug
Print
hoofdgerechten vis Teriyaki zalm met noodles

Teriyaki zalm met noodles en peultjes

Verrassend lekker Oosters gerecht

Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

Voor de zalm

  • 600/800 gram zalmfilet
  • 120 ml mirin
  • 3 el saké (of andere rijstwijn)
  • 3 el sojasaus
  • 2 el suiker
  • 3 lente uitjes

Voor de noodles

  • 500 gram wok noedels
  • 400 gram peultjes
  • 100 ml oestersaus
  • 1 el chili knoflooksaus
  • 3 el rijstazijn

Werkwijze

De zalm

  1. Roer een marinade van de mirin, saké, sojasaus en suiker. Breng het aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Giet de helft in een platte schaal waar de zalm in past. Laat de marinade afkoelen. Snijd de zalm in plakken van ongeveer 2 cm dik en leg ze in de marinade. Laat ze een half uur marineren in de saus en draai ze halverwege het half uur even om. 

  2. Verhit een scheutje (rijst)olie in een koekenpan met anti aanbaklaag en bak hierin de zalm anderhalve minuut aan de ene en anderhalve minuut aan de andere kant. Strooi er eventueel nog wat zout op. Zet het vuur niet te hoog, want door de suiker in de marinade kan de saus voor aanbranden zorgen. Let dus even goed op. 

De noodles

  1. Wel de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze vervolgens uitlekken. Spoel de peultjes schoon en haal de puntjes en eventuele draden af. Blancheer ze een paar minuten in kokend water. Snijd de lente ui in ringetjes. Meng de oestersaus, chili knoflooksaus en rijstazijn in een bakje. 

  2. Verhit een scheutje (rijst)olie in een wok en wok de noedels even. Doe de peultjes erbij en roerbak ze even mee. Giet dan de saus erbij en zorg dat die goed wordt opgenomen door de noodles. 

  3. Schep de noodles op borden en leg de zalm erop en prepare to be amazed!