Ga terug
Print
ontbijt recepten croissant bakje met ei

Croissant bakjes met ei

Lekker ontbijthapje waarvoor je verse, maar ook heel goed een dag oude croissants kunt gebruiken.

Gang Ontbijt
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 13 minuten
Totale tijd 18 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 2 croissants verse of een dag oud
  • 4 eieren
  • zout
  • peper
  • wat boter (om in te vetten)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op  180°C. Snijd de croissants in de lengte in 3 of 4 plakken. Vet vier bakjes van je muffinvorm in met boter (of wat olie) en bekleed de bakjes met de plakjes croissant. Druk de plakjes goed aan zodat ze straks een stevig bakjes vormen en bestrooi met een heel klein beetje zout.

    croissant snijden
  2. Breek in ieder bakje een ei en probeer daarbij de dooier heel te laten. Bestrooi met een beetje zout en peper en schuif de vorm in de oven. Laat het ei in ongeveer 15 tot 20 minuten stollen. Daarna kun je de croissantbakjes voorzichtig uit de vorm halen.

    croissant bakjes met ei in muffinvorm