Pittige kippensoep met kokosmelk en koriander
Doe de kip in een ruime soeppan, vul met water en 2 kippenbouillonblokjes en breng aan de kook. Laat de kip een uur pruttelen. Haal de kip uit de bouillon en haal het vlees van de botten. Snijd het vlees in stukjes. Gebruik 1,2 liter van de bouillon voor deze soep en bewaar de rest voor later gebruik.
Kneus de stengels citroengras en verwijder de buitenste harde bladeren. Snijd de stengels in stukken van ongeveer 2,5 centimeter en doe ze in een ruime pan. Snijd de lente ui in ringen. Voeg de gember, het limoensap, de kippenbouillon en de lente ui toe. Breng het aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Giet de soep dan door een vergiet en gooi de stukken weg, gebruik alleen het vocht.
Voeg het kippenvlees, de kokosmelk, de paddenstoelen en de vissaus toe. Breng het aan de kook en laat een paar minuten pruttelen totdat de paddenstoelen gaar zijn. Snijd intussen de rode peper in ringetjes (verwijder de pitjes als je het niet al te pittig wilt maken). Snijd de korianderblaadjes fijn.
Breng de soep op smaak met zout, peper en cayennepeper (voeg zoveel toe als je zelf aankunt, pas een beetje op als er kinderen mee eten).
Schep de soep in borden of kommen en bestrooi met de rode peper ringetjes en koriander blaadjes
Serveer met een lekker stukje brood of geef er iets verkoelends bij zoals een komkommersalade.