Hét gerecht dat zegt: ja, het is zondagochtend!
Doe eieren, melk, slagroom en 20 gram boter in een vuurvaste kom. Doe er een snufje zout bij en kluts het even kort door elkaar.
Zet de kom op een pannetje kokend water, let er daarbij op dat de kom het water niet raakt. Laat het water rustig pruttelen terwijl je roert in het eiermengsel. Het gaat heel langzaam stollen. Na zo'n 15 tot 20 minuten heb je zijdezachte en romige roerei.
Doe intussen de rest van de boter in een pannetje en smelt het. Laat op halfhoog vuur het vocht uit de boter verdampen en laat het rustig bruinen. De boter krijgt een hele lekkere nootachtige geur en smaak. Pas wel op voor verbranding!
Voor perfectie filter je de boter nog even door het schuim eraf te scheppen en de boter door een koffiefilter te laten lopen.
Schep wat roerei op toast of een boterham, strooi er nog wat zout en/of peper over en druppel er wat beurre noisette over. Als laatste druppel je er nog wat balsamico azijn over.
Ook zonder de beurre noisette en de balsamico azijn zijn deze roereieren Goddelijk!