Ga terug
Print
hoofdgerechten pasta hoofdgerechten vis Pasta met vis

Pasta con Pesce (pasta met vis)

Spaghetti met tonijn, zalm, olijven en ansjovis

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 400 gram spaghetti (bij grote eters)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 blik zalm
  • 1 blik ansjovisfilets
  • 1 potje zwarte olijven in plakjes
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 el kappertjes (of meer naar smaak)
  • peper
  • schaafsels Parmezaanse kaas

Werkwijze

  1. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  2. Snipper de knoflook en snijd de courgettes in blokjes. Snijd een paar ansjovisfilets fijn. Laat de zalm en tonijn uitlekken in een vergiet.

  3. Doe een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan en zet het vuur halfhoog. Doe de knoflook en de ansjovis erbij en laat even fruiten. Doe dan de courgetteblokjes erbij en roerbak een paar minuten. Voeg de tomatenblokjes en de olijvenplakjes toe. Warm dit even een poosje mee. 

  4. Voeg dan de uitgelekte vis toe en warm ook dit even goed mee. Voeg als laatste de kappertjes toe en breng op smaak met een beetje peper. Schaaf wat krullen van een stuk Parmezaanse kaas.

  5. Schep de spaghetti op borden en verdeel de saus erover. Bestrooi met wat Parmezaanschaafsel.