Ga terug
Print
hoofdgerechten rundvlees Mexicaanse schotel

Mexicaanse schotel onder een 'sombrero' van bladerdeeg

Pittig gekruid gehakt met maïs en paprika afgedekt met een bladerdeeg sombrero en geserveerd met een verkoelende yoghurtdip

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 blikje crispy maïs
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 0,5 tl cayennepeper (of minder)
  • beetje knoflookpoeder
  • beetje chiliflakes
  • 0,5 tl zout
  • 0,5 tl peper
  • beetje uienpoeder
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 ei los geklutst
  • 200 gram Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 bosje verse koriander
  • snufje gerookt paprikapoeder

Verder nodig

  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes (of 1 grote)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snijd de paprika's in kleine blokjes. Verhit in een hapjespan of wok een scheutje olie en rul hierin het gehakt. Voeg alle kruiden en specerijen toe en bak dit even mee tot het gehakt mooi bruin is.

  2. Voeg de paprikablokjes toe en bak dit mee tot ze zacht zijn (dit duurt een paar minuutjes). Voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree en maïs toe. Warm dit goed mee.

  3. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en verdeel het gehaktmengsel erover. Dek af met een plakje bladerdeeg. Smeer het deeg in met wat geklutst ei en strooi er een heel klein beetje zout over. Schuif de schaaltjes in de oven en bak ze ongeveer 10 tot 15 minuten tot het deeg gaar en goudbruin is. 

  4. Pluk de blaadjes van de koriander steeltjes en snijd ze fijn. Roer dit door de yoghurt en doe er nog een beetje gerookt paprikapoeder door. 

  5. Haal de bakjes uit de oven en serveer met een klodder van de yoghurt.