Ga terug
Print
ijs recepten cheesecake ijs

Cheesecake ijs

IJs dat net zo smaakt als een cheesecake ... echt!

Gang IJs, Nagerecht
Totale tijd 50 minuten
Porties 1 liter
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 4 eidooiers
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 300 gram monchou (of andere roomkaas)
  • 100 gram biscuitjes bijv. digestive
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • kneepje citroensap

Werkwijze

  1. Laat de roomkaas op kamertemperatuur komen en verkruimel de biscuitjes. Als je het lekker vindt om wat grovere stukjes in je ijs terug te vinden, maak dan niet alles even fijn. Breng de melk met de room tegen het kookpunt aan. Klop intussen met een mixer de eidooiers met de suiker tot een lichtgele massa en giet het hete melkmengsel bij de eidooiers en klop het goed door elkaar. 

  2. Doe dit weer over in het pannetje waarin de melk zat en laat het rustig al roerend dikker worden. Als het mengsel vladikte heeft bereikt haal je het pannetje van het vuur en laat je het helemaal afkoelen. Om dit proces wat te versnellen kun je het pannetje in een bak koud water zetten. 

  3. Pak je mixer er weer bij en klop de roomkaas en het citroensap door de 'vla' tot een gladde massa. Roer de koekkruimels door de roomkaasmassa. Zet je ijsmachine aan en giet het mengsel erin. Laat de machine een kwartier tot twintig minuten draaien en je hebt wonderschoon en heerlijk roomijs. Bewaar het tot gebruik in een afsluitbare bak in de vriezer en haal het ongeveer een kwartier voor gebruik er weer uit. 

  4. Serveer met slagroom en/of vers fruit.