Deze aspergesoep is geschikt om te maken in de Magimix Cook Expert
Schil de asperges en snijd de onderste paar houtige centimeters weg. Maak de ui en de knoflook schoon.
Snijd de boter in blokjes, de ui in vieren en de knoflookteentjes doormidden. Doe het in de rvs kom van de Cook Expert en zoek het Expert-programma op. Stel in: tijd: 3 minuten, snelheid: stand 3 en temperatuur: 110 °C
Voeg daarna de bloem toe en stel nogmaals hetzelfde in.
Snijd de asperges in stukken van zo'n 4 cm en doe ze in de rvs kom samen met de bouillon en de slagroom. Selecteer nu het programma: 'romige soep'. Dit programma duurt ongeveer 30 minuten. Kook intussen de eieren hard en snijd de plakjes ham in reepjes.
Let op: zo'n 3 à 4 minuten voor het einde van het programma wordt de soep gepureerd. De smaakmakers (zout, peper en dragon) moet je dus voor die via de afsluitdop toevoegen, anders vliegt de soep je om de oren als je de dop eraf haalt.
Als het programma klaar is, is je soep ook klaar en lekker warm. Verdeel het over de kommen en voeg aan iedere kom een in reepjes gesneden plakje ham toe en een fijn gesneden hard gekookt ei.