Ga terug
Print
recept yoghurt ijsjes met fruit

Yoghurt ijsjes met vers fruit

Lekkere verfrissende ijsjes voor een mooie zomerdag
Gang IJs, Nagerecht
Voorbereiding 15 minuten
Porties 12 ijsjes
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

Voor de aardbeien/yoghurt ijsjes (4 stuks)

  • 200 gram verse aardbeien
  • 75 gram roomkaas
  • 75 gram melk
  • 75 gram yoghurt
  • 1 el poedersuiker

Voor de blauwe bessen/yoghurt ijsjes (4 stuks)

  • 200 gram blauwe bessen
  • 75 gram roomkaas
  • 75 gram melk
  • 75 gram yoghurt
  • 1 el poedersuiker

Voor de ananas/yoghurt ijsjes (4 stuks)

  • 200 gram ananas
  • 75 gram roomkaas
  • 75 gram melk
  • 75 gram yoghurt
  • 1 el poedersuiker

Eventueel:

  • honing of agavesiroop om extra te zoeten

Extra nodig

  • ijslolly vormpjes

Werkwijze

  1. Per soort is deze hoeveelheid genoeg voor 4 grote of 6 kleine ijslolly's. Proef de fruit/yoghurtmix voordat je het in de vormpjes giet. Vind je het puur niet zoet genoeg? Voeg dan naar smaak nog wat honing of agavesiroop toe. 

  2. Laat de roomkaas op kamertemperatuur komen zodat het makkelijker te verwerken is. Meng het daarna goed met de melk en de yoghurt. Pureer het fruit samen met de poedersuiker met een staafmixer.

  3. Meng het gepureerde fruit zorgvuldig door het roomkaas/yoghurt mengsel. Proef en voeg eventueel nog wat honing of agavesiroop toe (of extra poedersuiker).

  4. Giet het mengsel in de vormpjes en zet het een paar uur in de vriezer. 

  5. Herhaal met de andere twee smaken fruit. 

Notities

#outmijnkeuken #omk