Ga terug
Print
recept aardappel tortilla

Aardappel tortilla met chorizo

Snel en makkelijk eenpansgerecht

Gang Eenpansgerecht, Hoofdgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 400 gram aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 5 eieren
  • zout
  • peper
  • 200 gram chorizo in blokjes gesneden
  • 2 rode paprika's in blokjes gesneden

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen, spoel ze schoon en snijd ze in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit dan de olie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelblokjes en de ui. Voeg na een paar minuten de knoflook toe. Bak op laag vuur totdat de aardappelblokjes gaar zijn.

  2. Klop intussen de eieren los in een ruime kom en breng het op smaak met zout en peper. Doe de blokjes chorizo en de paprikablokjes bij de aardappelen en bak heel even mee (zet het vuur iets hoger). Verdeel de stukjes goed over de pan en druk een beetje aan. Giet de eieren erover en bak een minuut of vijf totdat de eieren goed gestold zijn.

  3. Laat de tortilla dan op een bord glijden, keer hem om en laat hem met de andere kant in de pan glijden. Bak nog een minuut of drie. Snijd de tortilla in 4 stukken en hevel ze met een spatel over op borden. Geef er een lekkere groene salade bij.