Ga terug
Print
Asperges met Parmaham en Parmezaan

Gestoomde Groene Asperges met Parmaham en Parmezaanse kaas

Lekker voorgerechtje

Gang Voorgerecht
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 16 groene asperges
  • Parmezaanse kaas
  • 12 plakken Parmaham
  • Balsamico azijn

Werkwijze

  1. Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges en leg ze in een stoommand. Breng wat water aan de kook en zet de stoommand in de pan. Stoom de asperges een minuut of 10 tot 15. Je moet er met een vork makkelijk in kunnen prikken. Heb je geen stoommand, kook de asperges dan gewoon in water.

  2. Leg op ieder bord 3 plakken Parmaham en verdeel over ieder bord 4 asperges. Schaaf met een dunschiller schaafsel van de Parmezaanse kaas en verkruimel het erover. Giet in een dus straaltje wat Balsamico azijn over het gerecht. Serveer direct.