Ga terug
Print
Broccoli Tortellini ovenschotel met pecannoten

Ovenschotel met Broccoli, Tortellini en pecannoten


Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 440 gram tortellini kaas (grote verpakking)
  • 100 gram pecannoten
  • 200 gram hamreepjes
  • 2 sjalotjes
  • 200 gram crème fraîche
  • 4 eieren
  • scheut slagroom (ong. 100 ml)
  • 100 gram Comté of Guyère geraspt
  • zout & peper

Werkwijze

  1. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook en kook hierin de pasta. Snijd de broccoli in ongeveer gelijke roosjes en spoel schoon. Doe de broccoli de laatste drie minuten bij de pasta om even mee te koken.

  2. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal licht in met wat boter. Snipper de sjalotjes en rooster de noten even in een droge koekenpan. 

  3. Giet de pasta en de broccoli af en laat even uitlekken. Schep vervolgens de noten en ui erdoor. Doe dit in de ovenschaal. Meng vervolgens de crème fraîche, de eieren en de slagroom (kluts goed los) en voeg zout en peper toe. Schenk dit over het pastamengsel in de ovenschaal en strooi de geraspte Comté erover. 

  4. Schuif de schaal in de oven en bak ongeveer 20 minuten totdat de bovenkant goudbruin is.