Ga terug
Print

Teriyaki karbonades met ananas

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 2 schouderkarbonades
  • 2 schijven ananas
  • 60 ml Teriyakisaus
  • 2 lente uitjes

Verder nodig

  • 1 hersluitbaar zakje
  • 1 ovenschaal

Werkwijze

  1. Doe de karbonades in het hersluitbare zakje en giet de teriyakisaus erbij. Sluit het zakje en verdeel de saus goed rondom het vlees. Leg het zakje met inhoud vervolgens zo'n twee uur in de koelkast zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken.

  2. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschaal in met een beetje olie of boter en leg de karbonades in de schaal. Giet de teriyakisaus uit het zakje erbij. Leg op iedere karbonade een schijfje ananas. Schuif de schaal in de oven en laat in ongeveer 35 minuten gaar bakken.

  3. Hak de lente uitjes in ringen. Maak de bijgerechten (ik het er gekookte aardappelen en kort gekookte peultjes bij gemaakt). Verdeel de karbonades over de borden en bestrooi naar smaak met wat lente uitjes.

Notities

#omk

Pas de hoeveelheden eenvoudig aan door in het recept het aantal personen aan te passen.